Book a meeting
Webnodes bytter navn til Relatude  Les mer her

Tjenester

Webnodes tilbyr en rekke IT tjenester ifm med implementering og vedlikehold av ulike Webnodes installasjoner gjennom vårt partnernettverk. Vårt økosystem av sertifiserte partnere i inn- og utland har lang erfaring og god kompetanse innenfor et bredt spekter av IT tjenester relatert til web og webutvikling. Her får du en oversikt over noen tjenester og kompetanseområder som Webnodes tilbyr kunder gjennom dette økosystemet.

OlePresentation

Strategi og rådgiving

De fleste av våre partnere har lang erfaring med digitale strategier og rådgiving. Mange starter med å evaluere om informasjonsteknologi kan brukes til å nå egne mål. Andre ser på hvilke mål som bør etableres for ulike satsninger, og hvordan måle oppnåelsen av disse frem i tid.

Ved prosjekter av en hvis størrelse, vil noen ønske å gjennomgå et forprosjekt før en evt. avtale om et hovedprosjekt. Dette er ofte nyttig for alle parter. Et forprosjekt skal sikre en god leveranse og et så bra hovedprosjekt som mulig. Et forprosjekt bør kartlegge alle involverte prosesser, arbeide fram en kravspesifikasjon, samt definere de økonomiske rammene til hovedprosjektet. Forprosjektet er et beslutningsunderlag for kunden.

Webutvikling

Webutvikling er noe som de aller fleste webprosjekter innehar. Noen ganger er dette neste fase etter et forprosjekt eller en rådgivingsprosess i forkant. Webutvikling igangsettes da på bakgrunn av en konkret kravspesifikasjon på hva som skal implementeres og utvikles. Våre partnere er sertifisert til å gjøre denne jobben basert på Webnodes programvaren.

Det kan være ulike partnere som passer din organisasjon og ditt prosjekt bedre enn andre. Vårt håp er imidlertid at uansett hvilken partner du velger, så vil du alltid opplever at du blir godt ivaretatt, og at du føler deg trygg på at dine digitale utfordringer løses på en god måte, til avtalt pris og til avtalt tid hos oss.

Professional Services

I Webnodes har vi etablert et eget team som vi kaller «Professional Services». Dette er en tjeneste som mange partnere benytter seg av. Webnodes skal også kunne bidra i strategiprosesser med kunder, og gi råd om hvordan vår teknologi best kan utnyttes til å løse digitale utfordringer. Vi foreslår konkrete løsninger, og bistår partnere i implementering av dette. For å avtale et møte med Professional Service teamet vårt kan du kontakte oss via vårt kontakt skjema.

Webdesign

Webdesign er dette et område som flere partnere har egne webdesigner som bistår kundene med alt fra konseptutformingen, trådskisser/ interaksjonsdesign til informasjonsarkitektur osv. Det er viktig at design er en integrert del av hele web prosjektet, fordi utviklere som skal implementere presentasjonsmalene i Webnodes, bør konsulteres på hvilke type trådskisser og design som egner seg bedre enn andre. Flere partnere leverer også andre typer designtjenester relatert til både web og print.

Mobile App's

Mobil apper er noe annet enn mobil versjoner av innhold. Ofte er dette skreddersydd funksjonalitet i form av programvareapplikasjoner for mobile flater, som kan lastes ned via App Store, Google Play eller Windows8. I vårt nettverk av partnere er det flere som har utviklet mobil apper for på vegne av sine kunder. Disse har således bred erfaring med utvikling av-, og kommersiell anvendelse av dette.

Selv om Webnodes ikke er nødvendig for å utvikle en egen app, finnes det flere prosjekter som anvender Webnodes som kilde for uthenting av dynamiske data til mobil apper. Kunder som har informasjon som opprettes og lagres i Webnodes, har sikret seg en mulighet for å kunne eksponere dette til mobil apper. Webnodes fungerer da som et datalager for raske spørringer og uthenting av strukturerte data som appen trenger for å fungere.

appstoreappstoreappstore

Webhotell - "hosting services"

Webnodes kan driftes på hvilken som helst server, så lenge driftsmiljøet er Microsoft basert. Dvs. at kundene kan velge driftsløsning enten via et internt driftsmiljø, via en tredjepart (eks. Telecomputing) eller fra en Webnodes Partner. 

De aller fleste av våre partnere tilbyr driftstjenester og webhotell til sine Webnodes kunder. Enhver Webnodes installasjon kan driftes på en Windows 2008 server eller nyere. Som database kan både MySQL 5+ og SQL Server 2008+ benyttes.

I tillegg er Webnodes fullt ut kompatibel med Windows Azure, samt andre skybaserte driftsløsninger. Webnodes tilbyr skybaserte tjenester direkte til sine partnere, for drifting av Webnodes baserte nettsteder. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å vite mer om dette.

Integrasjon

En webløsning er ofte avhengig av flere datakilder. En kilde kan være redaktørene, men veldig ofte kombineres denne med andre datakilder som kommer fra andre systemer i organisasjonenes datanettverk. Dette kan være CRM systemer, HR systemer, regnskapssystemer, ERP-logistikk systemer osv. I tillegg finnes det eksterne og åpne datakilder som værdata, kartdata, trafikkdata som fly- og togtrafikk, statistikk fra SSB, og organisasjonsdata fra Brønnøysund etc.

Uansett hvor kildene kommer fra, må noen integrere disse med din webløsning basert på Webnodes. Om kilden er din egen vil du gjerne at integrasjonene skal være toveis og synkronisert. Om kilden kommer fra andre systemer som du ikke eier, kan de kun være enveis. Integrasjoner kan være komplekse og tidkrevende oppgaver, som krever høy kompetanse. Ofte må partneren ikke bare kunne integrere med Webnodes, men den må også ha kunnskap om datakilden som Webnodes skal integreres med. Det finnes bred kompetanse og erfaring i vårt partnernettverk innen området integrasjon.

Representerer du en offentlig organisasjon eller privat virksomhet, som ønsker (eller er pålagt) å publisere deler av sine data som åpne data, kan våre partnere hjelpe deg med dette. Alle Webnodes produktene har integrert endepunkt teknologi som muliggjør- og oppfyller slike krav i henhold til gjeldene standarder og regelverk.

Det finnes ulike grader av åpne og maskinlesbare data, vi kan ivareta dine behov helt fra de mest grunnleggende som f.eks. tabulære data i Excel, til Lenkede Åpne Data (LOD) fra den semantiske web. Du kan selvfølgelig også åpne og dele data på maskinlesbare formater med andre, uten å gjøre de fritt tilgjengelig. Men da er de per definisjon  ikke fritt tilgjengelig og åpne data. Mer om deling av data her.

Om du trenger mer informasjon eller rådgiving om hvordan dette konkret kan gjøres, vil vi i Webnodes gjerne fortelle deg mer om dette. Ta kontakt her

Les mer her om åpne offentlige data i Norge

Opplæring, kursing og innholdstjenester

Webnodes har en egen teknisk supporttjeneste direkte mot partnere, men det er våre partnere som har ansvaret for-, og som tilbyr support og brukerstøtte til sine egne Webnodes brukere og kunder.

I tillegg til denne supporttjenesten fra partnere til kunder, har Webnodes engasjert et uavhengig foretak som heter Edvardsen Consulting, som avholder ulike kurs i bruken av Webnodes. Kursleder er Sture Edvardsen.

Sture avholder basis kurs for nybegynnere, og mer avanserte kurs for erfarne brukere av Webnodes som publiseringsverktøy. Kurs kan skreddersys til den enkelte kundes behov etter avtale med Sture.

Sture tilbyr også ulike innholdstjenester for Webnodes kunder, bl.a. revidering av eksisterende innhold, utforming av nytt innhold, optimalisering av websider, søkemotoroptimalisering og Google Analytics oppsett.

Ta kontakt for mer informasjon: Telefon: 98 29 00 38 eller email;