Book a meeting
Webnodes bytter navn til Relatude  Les mer her

Windows Azure Media Services

Publisert: 10/29/2013

WinAzure2GSiste versjon av Webnodes kommer nå med en ny måte å administrere og publisere videofiler!


Webnodes lanserer nå i versjon 4.6 en ny media streaming tjeneste fra Windows Azure som en integrert løsning i Webnodes. Denne skybaserte tjenesten løser en rekke utfordringer rundt håndtering av videofiler på nett. Windows Azure Media Services er blant annet utviklet for å gi rettighetshavere en sikrere og bedre administrering av videoinnholdet på nett. 

Her er noen av utfordringen denne integrerte tjenesten løser.

  • Automatisk konvertering av video filer til formater som støtter alle mobile og andre håndholdte apparater tilkoblet internett. 
  • I motsetning til Youtube, beskytter denne tjenesten deg mot kopiering eller på annen måte uautorisert distribusjon og anvendelse av dine videofiler. 
    (Vi har selvfølgelig også innebygget støtte for Youtube for de som foretrekker dette)
  • Tjenesten streamer (avspiller) videofiler på en raskere og mer effektiv måte. Kunden kan blant annet hoppe frem og tilbake i en lang videofilm uten buffertid. 
  • Fordi tjenesten er skybasert skalerer den automatisk opp ved mye trafikk, og kan lagre nesten ubegrenset antall videofiler og gigabyte av data.
  • Visningsformater på videofiler kan endres fra høyoppløselig HD formater til mer lavoppløselige formater etter behov. 

Priser

Prising av tjenesten er forbruksbasert fra Microsoft sin side. Dvs. at kostnaden baserer seg på et abonnement som Webnodes har tegnet med Microsoft, samt våre kunders forbruk av tjenesten. Dette fungerer akkurat på samme måte som f.eks. et mobiltelefonabonnement. 
Prismodellen til Microsoft er mildt sagt komplisert, og vi skal spare kundene fra å prøve å forstå denne. Vi prøver å gjøre dette enkelt for våre kunder, og sier derfor at grunnpakken koster 699,- kr per måned. Bindingstiden er 12 måneder og tjenesten kan deretter sies opp med tre måneders oppsigelsestid. Abonnementet dekker følgende; 

Datalagring:

  • Opp til 20 gigabyte lagringsplass av videofiler

Trafikk:

  • Opp til 100 gigabyte datatrafikk per måned. Dette tilsvarer ca. 10 000 visninger av en ettminutts høyoppløselig (HD) videosnutt per måned. Det er det samme som f.eks. 1 000 visninger av en 10 min. HD videosnutt per måned. 

De kundene som går over disse begrensningen vil bli fakturert ett tillegg basert på faktisk forbruk av tjenesten. 

De aller fleste kundene vil oppleve at vår grunnpakke er tilstrekkelig for å kunne dekke deres behov. For enkelte virksomheter med store mengder videofiler kombinert med mye trafikk, kan det oppstå et behov for å utvide begrensningene. Er du i tvil om hvordan ditt forbruk vil se ut, eller om abonnementet vil dekke ditt behov, vil vi oppfordre deg til å ta kontakt slik at vi kan få avklart dette. 

Øvrig video funksjonalitet.

Windows Azure Media Services er en valgfri tjeneste, og må aktiveres før den kan tas i bruk. Samtidig beholder vi alternativet med støtte for Youtube i Webnodes. Dette er gratis, men har ikke de samme fordelene som den nye skybaserte tjenesten fra Azure. Vi beholder også muligheten for at kundene kan laste opp sine videofiler direkte i media arkivet i Webnodes, og så publisere disse på nettstedet slik som før. Så totalt sett er dette en ny mulighet i tillegg til den funksjonaliteten som allerede ligger i Webnodes fra før.   

Vi oppfordrer alle til å ta kontakt dersom dere har spørsmål rundt dette.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til!

Mvh

WebnodesOm denne bloggen

Dette er en blogg om Webnodes og vårt økosystem. Vi skriver også litt om bransjen, våre aktiviteter og nylanseringer.

Kategorier

Arkiv