Book a meeting
Webnodes bytter navn til Relatude  Les mer her

Webnodes lanserer versjon 5.0

Publisert: 11/20/2014

Visual Studio pluginI dag lanserer vi versjon 5.0 av Webnodes. I denne versjonen har vi fokusert på utviklingshastighet, med store forbedringer i selve utviklingsrammeverket. Vårt økosystem får nå et topp moderne utviklingsverktøy for utvikling av nettsteder og nettbutikker på en mye raskere og mer effektivt enn før. Med dette tar vi enda et steg på veien mot å forenkle og kutte ned på utviklingstiden. I tillegg har vi lagt til flere funksjonelle forbedringer for redaktører og brukere

«Versjon 5.0 er en av våre største forbedringer noensinne. Den absolutt største endringen er en omskrivning av ontologimodulen. Hele modulen er nå en ny Visual Studio plugin, som effektiviserer hvordan utviklere jobber med Webnodes. Utviklere vil nå spare vesentlig utviklingstid i prosjekter, som igjen føre til mer effektive og bedre prosjektleveranser til sluttkunder. I tillegg inneholder denne versjonen også en rekke unike forbedringer i forbindelse med utvikling av responsive nettsider.»,
sier Ole Gulbrandsen, CTO i Webnodes. 

Et enda bedre utviklingsmiljø
Webnodes har markedets desidert beste og mest fleksible datamodell kombinert med en kraftig kjernemotor. Dette har alltid vært vårt varemerke og vår unike identitet. Med denne lanseringen styrker vi denne identitet, og gjør det samtidig enda enklere og raskere for utviklere å anvende vår kjerneteknologi på tvers av alle de fire produktområdene; CMS, E-handel, Intranett og Samhandling.

Klikk på denne linken for å gå til vår utvikler guide om hvordan installere Ontology Plugin for Visual Studio og tilhørende dokumentasjon

Responsiv skjemamodul
I dag leveres nesten alle nye nettsteder og nettbutikker på Webnodes med responsive maler. En stor nyhet i den forbindelse er at skjemamodulen som bygger og designer ulike skjema, nå er fullt ut responsiv. Den er allerede i bruk på Redd Barna sine nettsider.

reddbarna skjema desktopreddbarna skjema desktopreddbarna skjema desktop responsivt skjemaresponsivt skjemaresponsivt skjema


Automatisk nedskalering og komprimering av bilder på mobil i responsive nettløsninger
En av utfordringene med å lage bra responsive nettsteder, er at datamengden som mobiler må laste ned ofte blir veldig mye tyngre, enn om man hadde laget egne mobilmaler. Mobiltelefoner har ofte både begrenset datatrafikk i abonnementene, og meget varierende hastighet på mobilnettet de benytter. Derfor har størrelsen på de responsive nettsidene mye å si for brukeropplevelsen. Webnodes har nå en innebygget funksjon som automatisk komprimerer bildene og/eller nedskalere de for mobiltelefoner, uten at den synlige kvaliteten blir dårligere. Resultatet er at datastørrelsen på det som mobiltelefonen laster ned, er et sted mellom 20-60% mindre enn originalen, avhengig av bruken av bilder på siden.

Fokuspunkt og bildeskalering
Innholdet i en nettløsning benyttes ofte i forskjellige maler og kanaler, med den konsekvens at bilder vises i forskjellig størrelse og proporsjoner. Dette skaper utfordringer rundt hvordan bilder skal nedskaleres uten å miste den/det/de man ønsket å fremheve i bildet. Tradisjonelt har det eksistert to ulike tilnærminger til dette:

image editor fokuspunktimage editor fokuspunkt

1)    Den ene løsningen er å lage flere versjoner av et bilde manuelt. Dette krever mye arbeid, og ved f.eks. en redesign av nettstedet, genererer dette en massiv jobb med å oppdatere alle bildene. Publisering i mange kanaler blir mer og mer vanlig. For hver nye kanal man ønsker å presentere bilder blir det en manuell jobb med bildene, fordi innholdet er for tett koblet til presentasjonen.

2)    Den andre muligheten er automatisk kropping/beskjæring av bildene, der man endrer utsnittet av bildene for de ulike kanalene de anvendes på. Denne løsningen krever mindre jobb, fordi ulike versjoner av bilder genereres automatisk til de kanaler de skal anvendes på. I motsetning til alternativet 1, trenger du ikke å ta hensyn til bildene ved et evt. redesign av nettstedet. Dette fordi de nye versjonene som trengs genereres automatisk. Det gjør også at levetiden på innholdet blir lengre.

Alternative 2 er et bra alternative og noe som vi har støttet i Webnodes i mange år, men noen ganger kan dette likevel føre til at viktige elementer i bildet blir delvis eller helt beskjært bort. Eksemplet på dette ser man av og til i nettavisene der hodet på en person blir kappet midt i ansiktet i mobilvisningen.

Med støtte for fokuspunkt på bilder, som vi lanserer i dag, løser vi alt dette. Som redaktør i Webnodes kan du nå oppgi et fokuspunkt på bilder. Da vil Webnodes automatisk passe på at fokuspunktet alltid er med i alle genererte versjoner av bildet. Dvs. at all beskjæring av bilder blir foretatt med utgangspunkt i fokuspunktet som du selv har satt, og ikke med utgangspunkt i sentrum av bildet. Du får derfor alle fordelene med lite jobb, løs kobling mellom innholdet og presentasjonen, samtidig som nettstedet får et perfekt generert bilde hver gang, helt uavhengig av kanal og visning.

Forbedret MVC støtte
Denne versjonen har også forbedret MVC støtte, som gjør det er enklere for utviklere å lære seg å utvikle maler i Webnodes.

Payex og Cresco betalingsprovidere
Webnodes har en providerbasert løsning for betalingsmetoder i nettbutikken. Hvis det finnes en provider for den betalingsløsningen du ønsker å benytte, er det bare en kjapp konfigurasjon for å få den til å fungere. I den nye versjonen kommer vi også med flere nye og ferdige betalingsprovidere for blant annet Payex og Cresco.

Fremtidig Roadmap
Selve brukergrensesnittet i Webnodes har vært en av våre store konkurransefortrinn. Vi ser likevel nå at utviklingen har gått raskt og at vi trenger en ny gjennomgang på dette. Nytt brukergrensesnittet i løsningen vil derfor bli et at hovedutviklingsområdene i løsningen fremover. I tillegg vil vi fokusere på e-handel og grafteknologier, for bedre produktanbefalinger og samhandlingsfunksjoner mm..Om denne bloggen

Dette er en blogg om Webnodes og vårt økosystem. Vi skriver også litt om bransjen, våre aktiviteter og nylanseringer.

Kategorier

Arkiv