Book a meeting
Webnodes bytter navn til Relatude  Les mer her

Webnodes lanserer versjon 4.8

Publisert: 4/28/2014

I dag lanserte vi versjon 4.8 av programvaren. Denne nye versjonen kommer blant annet med en ny og forbedret søkemotor, en helt ny editor og første versjon av vår nye «Visitor Engagement Platform» som vil spille en viktig rolle i vår fremtidige utvikling av programvaren.

«Versjon 4.8 inkluderer flere nye funksjoner som vi har jobbet med i lang tid, og som gir en rekke fordeler for både eksisterende og nye kunder», sier Ole Gulbrandsen, CTO i Webnodes. 

«Som en del av vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre programvaren, har vi i denne versjonen lagt til forbedringer på nesten alle nivåer. De besøkende vil erfare en forbedret brukeropplevelse gjennom nye og flere søkealternativer innebygget i vår siste søkemotor, samt nye personaliseringsmuligheter. Utviklere kommer til å merke forbedringer i selve APIet gjennom nye fasetterte søkemuligheter. Redaktørene får en bedre og helt ny editor, i tillegg er brukergrensesnitt oversatt til norsk. Markedsavdelingen er også i hensyntatt og får nå en unik mulighet til å kunne skreddersy markedsføringen / kommunikasjonen til ulike kundesegmenter i et brukervennlig grensesnitt. Alle disse forbedringene kombinert med det som nå er planlagt for den neste versjonen, gjør at vi kan bekrefte vår posisjon som den mest innovative CMS og e-handelsløsningen i Norge."

Forbedret søkemotor

Søkemotoren i Webnodes har fått to store forbedringer i denne utgaven.

Fasettert søk

Fasettert søk er en viktig søketeknologi som forbedrer gjenkjennelsen av innhold på en nettside. Den kombinerer de beste egenskapene fra både navigering og søk i et felles grensesnitt. Webnodes har støttet fasettert søk siden vi introduserte Lucene for mange år siden, men i denne versjonen har vi laget et eget API for søk som gjør det mye enklere og lage søkesider med fasetter. 

Ny intelligent algoritme for søk

Søk er en viktig del av moderne nettsteder. Et vanlig problem med søk er uriktige/irrelevante søkeresultater grunnet stavefeil eller andre feil i søkeordet. Den nye søkemotoren i Webnodes har en ny intelligent algoritme som prøver å forutsi-/forstå hensikten med et gitt søk eller søkerord. Bak kulissene, utfører den nye algoritmen en analyse av søkerordet. Basert på resultatene kan den;

  • returnere uendrede søkeresultater, 
  • forsøke å endre/rette på søkeordet automatisk for antatt riktigere og/eller bedre søkeresultater, eller
  • foreslå andre/nye søkeord (eks. synonymer) som vil kunne gi bedre resultater. 

Algoritmen ser på ulike faktorer, blant annet rettskriving, synonymer, antall resultater og historisk søkeatferd.

Segmentering og personalisering

Nytt i denne utgaven er de første delene av Webnodes' «Visitor Engagement Platform» (VEP). VEP er et utrykk for vårt engasjement og langsiktige visjon rundt bedre verktøy for å kunne engasjere og kommunisere direkte med de besøkende og kunder på et nettsted. I fremtiden vil det også komme mer funksjonalitet rundt dette satsningsområdet. Den første utgivelsen av Visitor Engagement Platform inkluderer en avansert, men brukervennlig segmentering- og personaliseringsmotor.

«Da vi planla funksjonaliteten og veikartet for VEP, bestemte vi oss raskt for å lansere segmenterings- og personaliseringsmotoren først," sier Vidar Langberget , Sjef for Web Engagement og E-Handel i Webnodes. "Vi ønsket å utruste redaktørene med et verktøy for å tilpasse- og personalisere innhold på hjemmesiden i et brukervennlig grensesnitt, uten involvering fra IT konsulenter. På denne måten sparer de tid og penger, samtidig som nettstedet kontinuerlig vil kunne forbedre kommunikasjonen samt engasjere de besøkende på nye måter.»

Ny WYSIWYG editor

En viktig del av et CMS og E-Handelsløsning er WYSIWYG editor som gjør det mulig for redaktørene å redigere innhold i et Word lignede grensesnitt. Webnodes har benyttet en sterkt modifisert versjon av TinyMCE sin editor, som er en av de mest populære editorene på markedet. Versjon 4 er en total omskrivning av den gamle TinyMCE , og den nye editoren har mange forbedringer. Blant annet en automatisk «html renser» som fungerer på tvers av ulike nettlesere. Redaktørene vil for eksempel ikke lenger ha de samme utfordringene som før når limer inn innhold fra Word etc.

.Net 4.5.1 og MVC 5 støtte

ASP.NET MVC har blitt et populært rammeverk for utvikling av nettsteder i Webnodes. I denne versjonen støtter vi nå ASP.Net MVC 5 og .Net 4.5.1, noe som gjør det enklere for utviklere å utnytte de nyeste teknologiene fra Microsoft.

Mange andre forbedringer

I tillegg til de forbedringer som er beskrevet ovenfor, inneholder denne versjonen også en rekke andre og generelle forbedringer. Blant annet har vi laget er et nytt system for å håndtere oversettelser av selve brukergrensesnittet i hele programvaren. I dag kan systembrukere redigere innhold via enten norsk- eller engelsk brukergrensesnitt. Men selve tekstfilen som brukergrensesnittet benytter, kan enkelt oversettes til flere andre språk som for eksempel; finsk, russisk, fransk, tysk og spansk etc. Noen partnere i utlandet jobber allerede med slike oversettelser. Om denne bloggen

Dette er en blogg om Webnodes og vårt økosystem. Vi skriver også litt om bransjen, våre aktiviteter og nylanseringer.

Kategorier

Arkiv