Book a meeting
Webnodes bytter navn til Relatude  Les mer her

Webnodes lanserer ny nettbutikk for Blindeforbundet sammen med Oxx.

Publisert: 11/13/2015

blindeforbundet - IcareNorges blindeforbund samarbeider med en rekke kjente norske designere og kunstnere for å tilby unike gaver i en E-handelsløsning. Under slagordet «Gaver med Mening», skal besøkende kunne handle i nettbutikken og samtidig bidra til at mennesker rundt om i verden får synet tilbake. Nettbutikken - iCare, er basert på Webnodes nettbutikkløsning.

Link til iCare nettbutikk - Blindeforbundet

Universell utforming
Krav til universell utforming har i dette prosjektet vært helt spesielt og veldig lærerikt. Blindeforbundet, Webnodes og implementeringspartner OXX har brukt mye tid og ressurser for å lage en nettbutikkstandard som er tilpasset blinde og svaksynte. Blindeforbundet har blant annet stilt opp med egne testgrupper av blinde og svaksynte, som har jobbet med løsningen i hele testfasen. Resultatet skal bli en ny nettbutikkløsning som er tilpasset blinde og svaksynte. Denne prosessen er en kontinuerlig prosess som partene vil fortsette å jobbe med i tiden fremover.

Nettbutikk Express løsning fra Webnodes
Som en del av denne prosessen har også Webnodes jobbe frem et sett med universelle og responsive maler som i stor grad skal kunne gjenbrukes i tilsvarende prosjekter og nettbutikker i fremtiden. Vi har derfor utviklet et nytt konsept som vi har kalt for «Webnodes Express». Konseptet retter seg mot de kundene som kan anvende et sett med predefinert responsive maler i nettbutikken sin. Da kan vi i vesentlig grad redusere implementeringstid og kostnader i prosjektet. Det vil ikke si at alle maler er like, men at innenfor noen gitte designmaler og -rammer, kan vi sette opp nye nettbutikker mye raskere og enklere enn før, samtidig som disse oppfyller alle krav til universell utforming. Express løsningene passer ikke for alle typer nettbutikker og kunder. For kundene som har begrensede budsjetter og som raskt trenger å komme opp med en enkel nettbutikk, kan Express løsningen være et godt alternativ.

Integrasjon mot 24SevenOffice
E-handelsløsningen til Blindeforbundet er integrert med 24SevenOffice som er ett komplett ERP-system. Alle ordre fra nettbutikken sendes til 24Seven og håndteres derfra videre ut mot kundene.  

Betalingssystem
Som betalingsløsning har Blindeforbundet valgt Nets’ løsning Netaxept. Denne er integrert i Webnodes løsningen. Kunden kan velge å betale med kredittkort eller BankAxess. Kvittering og ordrebekreftelse blir sendt til oppgitt e-postadresse. Bedrifter kan motta faktura sammen med leveransen.

Om Blindeforbundet og iCare prosjektet.
Grå stær fører til at mange millioner mennesker blir unødvendig blinde. Sterkt sollys er en av årsakene til at mange mennesker i fattige land mister synet allerede i 30-40 års alderen. Mange av disse kan få synet tilbake ved hjelp av en operasjon som er over på få minutter, og som bare koster 250 kroner for hvert øye. Norges Blindeforbund har øyehelseprosjekter i 12 land i Afrika og Asia. Midler som samles inn gjennom iCare går til tiltak som gir mennesker synet tilbake og et bedre liv for de som ikke får muligheten til å se igjen.

Om Oxx AS
OXX et konsulentselskap som leverer rådgivning, design og utvikling av internettapplikasjoner. Selskapet har over 30 ansatte fordelt på kontorer i Oslo og Tønsberg. Oxx leverer alt fra enkle nettløsninger til fullintegrerte forretningsløsninger som risikostyringssystemer og nettbutikker. Oxx kan gjennomfører prosjekter med et variert utvalg av ulike tjenester inne strategi, synlighet, konseptutforming, design, utvikling og drift. Om denne bloggen

Dette er en blogg om Webnodes og vårt økosystem. Vi skriver også litt om bransjen, våre aktiviteter og nylanseringer.

Kategorier

Arkiv