Book a meeting
Webnodes bytter navn til Relatude  Les mer her

Webnodes AS lanserer versjon 4.5 av programvaren

Publisert: 8/29/2013

Webnodes slipper i dag versjon 4.5 av programvaren. Denne versjonen har flere betydelige forbedringer, inkludert muligheter for å slå sammen ulike ontologier (datamodeller), bedre alternativer for oppsett av lastbalansering (load balancing), samt synkroniseringer av innhold mellom ulike Webnodes installasjoner med mer.

Nytt oppsett av lastbalansering og innholds synkronisering

På grunn av økende etterspørsel etter programvare til å utvikle og administrere komplekse og forretningskritiske webapplikasjoner og nye elektroniske nettbank prosjekter, så vi et behov for å forbedre funksjoner rundt oppsett av lastbalansering i Webnodes. Som et naturlig neste skritt, innførte vi også støtte for å synkronisere innhold mellom ulike Webnodes installasjoner.

"Oppsettet av lastbalansering er nå enklere og mer fleksibel enn noen gang. Webnodes programvaren kan deles opp i 8 kjernekomponenter. Hvert av disse kjernesystemene kan settes opp på separate servere og multiplisert etter behov. Utad på internett oppfører alle systemene seg som en installasjon, hvor alle komponentene automatisk kommuniserer og oppdaterer hverandre. De viktigste komponentene er: Front-end server (for html), redigeringsserver, server for bakgrunnsprosesser, spørring- og cache server, server for caching av innhold, publiseringsserver, tekstindekseringsserver og databaseserver ", forklarer Ole Gulbrandsen , CTO i Webnodes.

Den nye innholdssynkroniseringen har flere formål:

  • Systemet kan synkronisere identiske versjoner av like nettstedene som ligger i flere separate hosting miljøer. Dette muliggjør flere sikkerhetskopier av innhold og data, ekstrem skalerbarhet og reduserte tidsforsinkelser.
  • Synkroniseringen av innhold fungerer også på nettsteder med forskjellig innhold og ontologier (datamodeller), fordi alt er basert på GUID (Globale Unike Identifikatorer). Den kan også synkronisere kun utvalgte deler av innhold og/eller data.
  • Oppsett av test og utviklingsmiljøer. Dette er nytting for utviklere som skal flytte innhold fra en utviklingsserver til en live server, uten noe nedetid.


Sammenslåing av ulike ontologier og datamodeller

Det nye system i Webnodes for sammenslåing av ontologier, gjør det mulig å flette sammen to konseptuelt helt avvikende ontologier, og/eller forekomster av data knyttet til to ulike ontologier. Med denne nye og unike funksjonalisten, blir Webnodes et enda mer komplett rammeverk for å synkronisere; innhold, kode og datamodeller mellom flere ulike Webnodes installasjoner.


OData V3 og SSL-støtte

Webnodes bekrefter sin posisjon som en markedsledende leverandør av OData tjenester i CMS segmentet. OData er en velbrukt og populær protokoll for flere eksisterende Webnodes kunder. OData teknologi løser deres utfordringer på nett ifm hvordan dele og gjenbruke data på maskinlesbare formater mellom ulike applikasjoner og nettsteder. Webnodes støtter nå alle de nye funksjonene i OData V3.I tillegg støtter også Webnodes SSL som sikrer at OData tjenester mellom ulike endepunkter blir kryptert. Nå kan kunder f.eks. overføre brukernavn og passord til autentisering på en sikker måte via OData.


Forbedret brukergrensesnitt med SignalR støtte

Brukergrensesnittet er nå blitt fullstendig overhalt og forbedret med en ny teknologi som heter SignalR: "SignalR har vist seg å være en godt egnet teknologi som har hjulpet oss med å forbedre responstiden og den generelle ytelsen til Webnodes brukergrensesnittet. Redaktører vil oppleve et vesentlig bedre og ikke minst raskere brukergrensesnitt i versjon 4.5 ", forteller Vidar Langberget - Chief Developer i Webnodes


Andre forbedringer i versjon 4,5

  • Forbedrede cache innstillinger – et gjennomsnittlig Webnodes nettsted vil se en hastighetsforbedring på mellom 20-50 %, i tillegg til minnebruk (CPU) som vil bli redusert med minst 50 %.
  • Støtte for " Leading wildcard " i Lucene. Tidligere når besøkende søkte f.eks. på "you" ville Lucene søkemotoren i Webnodes har returnert tilbake "youtube", mens ordet "tube" ville ikke gitt det samme resultatet. Nå vil også "tube" returnere "youtube" på samme måte som «you». 
  • PNG-bildekomprimering som reduserer størrelsen på alle PNG-bilder med cirka 40-70 % uten synlige forskjeller.
  • Støtte for MS SQL Express 11.


Om denne bloggen

Dette er en blogg om Webnodes og vårt økosystem. Vi skriver også litt om bransjen, våre aktiviteter og nylanseringer.

Kategorier

Arkiv